Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Amerikan markkinat ja Googlen emoyhtiö kiinnostivat suomalaissijoittajia

Suomalaissijoittajat tekivät ennätysmäärän kauppoja Yhdysvaltain markkinoilla marraskuussa, kertovat Danske Bankin tilastot.

Danske Bankin asiakkaiden tekemä osakekauppa on kiihtynyt loppuvuotta kohti. Marraskuussa Yhdysvalloissa tehtiin ennätysmäärä osakekaupasta, mutta kaupoissa painottuivat myynnit. Suomessa osakkeita ostettiin aktiivisesti.

 

LÄHDE: Danske Bank

Suomen osuus Danske Bankin asiakkaiden tekemissä osakekaupoissa laski marraskuussa 76 prosenttiin. Samalla Yhdysvaltojen osuus nousi yli 12 prosenttiin, joka on tämän vuoden korkein osuus tähän mennessä. Luvut kuvaavat kehitystä, joka on jatkunut jo useamman vuoden ajan.

- Asiakkaamme ovat lisänneet maantieteellistä hajautusta, joka on erittäin terve kehitys sijoittajille. Helsingin pörssi ei tarjoa riittävän paljon hajautusta markkinamyllerrykseltä suojautumiseen, senioristrategi Tuukka Kemppainen sanoo.

Osakekaupat marraskuussa. LÄHDE: Danske Bank

Eniten Wall Streetiltä kiinnosti Googlen emoyhtiö Alphabet, jota ostettiin marraskuussa lähes yhtä paljon kuin kuluvan vuoden aikaisempina kuukausina yhteensä. Kuitenkin enemmistö Amerikassa tehdyistä kaupoista oli osakkeiden myyntejä, mikä viittaisi suomalaissijoittajien kotiuttaneen voittoja erinomaisesti kehittyneeltä markkinalta.

- Tänä vuonna ostot ja myynnit ovat olleet tasapainoissa tähän asti. Nyt myyntejä oli yli 60 prosenttia kaupoista. Yhdysvaltain markkinoita heiluttaa nyt usea tekijä kauppasodasta sisäpolitiikkaan, mutta näköpiirissä ei ole sellaista tilannetta, että markkinoilta kannattaisi poistua kokonaan.

Osakesäästötilin tulo ei näkynyt vielä

Suomessa ja Ruotsissa tehdyistä kaupoista niukka enemmistö oli ostoja. Ruotsi oli sijoittajien kolmossuosikkikohde 2,9 prosentin osuudella kaikista kaupoista.

 

Osakekaupat marraskuu. LÄHDE: Danske Bank

Helsingin pörssissä eniten vaihtoa keräsi marraskuussa Nokia, jonka osuus tehdyistä kaupoista oli 14,2 prosenttia. Yhtiö oli myös myydyin ja ostetuin osake, mutta euromääräisesti mitattuna myyntejä oli lähes 60 prosenttia.

 - Helsingin pörssin kuukausi oli kauppamäärällä mitattuna Danske Bankin asiakkaiden keskuudessa vuoden toiseksi aktiivisin, mutta ostoja tehtiin myyntejä enemmän. Ei siis voi päätellä, että sijoittajat pitäisivät rahoja odottamassa vuoden vaihdetta tai myisivät vanhoja omistuksia siirtääkseen ne sitten vuodenvaihteessa osakesäästötilille, Kemppainen toteaa.

Osakekaupat marraskuu. LÄHDE: Danske Bank

 

Lisää aiheesta "Markkinat"