Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Kuvakaappaus Lag & Avtal -lehden sivuilta.

Alma luopuu perinteisestä lehtikustantamisesta Ruotsissa

Inderes: "Kauppa on mielestämme luontaista jatkoa Alma Median viime vuosina toteuttamalle heikosti kasvavien ja kannattavien liiketoimintojen karsinnalle."

Alma Mediaan kuuluva Alma Talent kertoi maanantaina kaupasta, jolla se myy Alma Talent Ab:n osakekannan New Technology Media Group Ab:lle.

Kaupassa lehti- ja verkkomediabrändit Ny Teknik, Lag & Avtal, Arbetarskydd, Personal & ledarskap ja Teknikhistoria sekä niiden henkilöstö siirtyvät uudelle omistajalle.

Alma Talent myi jo aiemmin tänä vuonna Talouslehti Affärsvärldenin liiketoiminnan BörsPlus Ab:lle.

Siirtyvän liiketoiminnan liikevaihto oli vuonna 2019 noin 8,5 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä noin 30. Osapuolet ovat sopineet, ettei kauppahintaa julkisteta.

Alma Media arvioi kirjaavansa noin 2,7 miljoonan euron myyntitappion Ruotsin medialiiketoiminnan myynnistä toisella vuosineljänneksellä.

– Olemme nyt vaiheittain luopuneet perinteisestä medialiiketoiminnastamme Ruotsissa. Jatkamme kuitenkin Ruotsin markkinalla kehittämällä kasvavan toimitilojen markkinapaikan Objektvision.se:n liiketoimintaa edelleen. Etsimme myös uusia mahdollisuuksia digitaalisen b-to-b liiketoiminnan alueelta, Alma Talentin toimitusjohtaja Juha-Petri Loimovuori sanoo. 

– Myytävän liiketoiminnan liikevaihto oli vuonna 2019 noin 8,5 MEUR ja arviomme mukaan sen kannattavuus on ollut heikolla tasolla. Kauppa onkin mielestämme luontaista jatkoa Alma Median viime vuosina toteuttamalle heikosti kasvavien ja kannattavien liiketoimintojen karsinnalle sekä digitaaliseen liiketoimintaan fokusoitumiselle, sillä myytävä Ruotsin liiketoiminta on vahvasti riippuvainen taantuvan painetun median sisältömyynnistä, analyytikko Petri Gostowski arvioi tänään Inderesin aamukatsauksessa.

– Alma Median liiketoiminnan kokoluokassa järjestely on pieni, eikä sillä ole vaikutusta näkemykseemme osakkeesta, Gostowski jatkaa.

 

 

Lisää aiheesta "Markkinat"