Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Listautuminen tarjoaa yhtiölle muun muassa pääsyn pääomamarkkinoille, ja mahdollisuuden kiihdyttää kasvua myös yrityskaupoilla.

 

Alexandria Pankkiiriliike listautumassa First North -markkinapaikalle

Sijoituspalveluyhtiö Alexandria Pankkiiriliike Oyj suunnittelee listautumisantia ja osakkeidensa listaamista Helsingin pörssin First North -listalle.

Listautumisannilla yhtiön tavoitteena on kerätä markkinoilta neljä miljoonaa euroa uutta pääomaa. Lisäksi yhtiön nykyiset osakkaat tarjoavat osakkeitaan myyntiin neljän miljoonan euron arvosta. Tavoitteena olevat neljä lisämiljoonaa yhtiön kassaan on yhtiön tiedotteen mukaan tarkoitus käyttää ”liiketoiminnan kehitysinvestointeihin, pääomarakenteen vahvistamiseen ja mahdollisiin yritysjärjestelyihin.”

– Listautuminen tarjoaa yhtiölle myös pääsyn pääomamarkkinoille, ja mahdollisuuden kiihdyttää kasvua myös yrityskaupoilla, Alexandrian hallituksen puheenjohtaja Karri Kaitue kommentoi.

Alexandria Pankkiiriliike Oyj on vuonna 1996 perustettu suomalainen sijoituspalveluyhtiö, joka on erikoistunut sijoittamisen ja säästämisen ratkaisuihin. Yhtiö palvelee sekä yksityissijoittajia että yhteisöjä. Alexandria-konsernin muodostavat Alexandria Pankkiiriliike Oyj, Alexandria Rahastoyhtiö Oy, Alexandria Markets Oy, Alexandria Yritysrahoitus Oy sekä Premium Advisors Oy.

Maaliskuussa 2021 Finanssivalvonta myönsi Alexandria Rahastoyhtiö Oy:lle toimiluvan omaisuudenhoitoon, ja Alexandria aloittaa tähän liittyen uuden varainhoitoliiketoiminnan vuoden 2021 aikana.

– Uskomme, että kasvavassa yksityissijoittajien markkinassa on jatkuvasti enemmän kysyntää henkilökohtaiselle ja asiantuntevalle sijoituspalvelulle. Meillä on yksilöllinen, laadukas sijoitusneuvontaprosessi, palkitut tuotteet, korkea asiakastyytyväisyys ja korkea suositteluaste. Listautuminen auttaa meitä kasvamaan nopeammin koko kansan varainhoitajana, Alexandrian toimitusjohtaja Jan Åkesson sanoo.

Vuonna 2020 Alexandria-konsernin liikeavaihto oli 34,8 ja liikevoitto 6,8 miljoonaa euroa. Yhtiön liiketoiminta-alueiden palkkiotuotot jakautuivat seuraavasti: rahastot 9,8 miljoonaa euroa (noin 28 %), strukturoidut tuotteet 16,4 miljoonaa euroa (noin 47 prosenttia), vakuutustuotteet 7,6 miljoonaa euroa (noin 22 prosenttia) ja vuonna 2019 aloitettu yritysrahoitus 0,6 miljoonaa euroa (noin 2 prosenttia).

Lisää aiheesta "Markkinat"