Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Järjestelyssä Osakesäästäjät toimii yhteytenä ja koordinaattorina asianajotoimiston ja jäsentensä välillä.

Ahlström-Munksjön lunastuksessa oikeusapua Osakesäästäjien jäsenille

Ahlström-Munksjön osakkeista tehty ostotarjous on siirtymässä välimiesoikeuteen. Osakesäästäjien jäsenet saavat oikeudellisen edustuksensa ilmaiseksi Osakesäästäjien kautta.

– Olemme jäsentemme asialla tässä. Toimimme koordinaattorina ja yhteyshenkilönä, jottei käyttämämme asianajotoimisto hukkuisi heidän yhteydenottoihinsa, toteaa Suomen Osakesäästäjien toimitusjohtaja Victor Snellman.

Snellmanin mukaan moni Osakesäästäjien jäsenistä on ilmaissut huolensa siitä, että Ahlström-Munksjön yrityskaupan ostokonsortion toimet eivät ole olleet millään tavalla oikeudenmukaisia ja kaikkien omistajien yhdenvertaisuutta tukevia.

Pienomistajien uhkailu ja omistajien yhdenvertaisuuden rikkominen on asiatonta, mutta välimiesoikeus lopulta ratkaisee, mikä tulee olemaan osakkeiden käypä arvo niiden lunastuksessa ja se, että onko lunastajalla oikeus ylipäänsä niihin osakkeisiin. Esimerkiksi oikeusoppineet Ruotsissa ovat ottaneet tapauksessa hyvin voimakkaasti kantaa ostajakonsortion toimiin suunnatusta osakeannista.

– Emme ota liittona kantaa siihen, mikä on osakkeiden käypä arvo. Lähdemme liikkeelle siitä, että tämä on tärkeä ennakkotapaus, joka tulee osoittamaan sen, mikä on yrityskauppatilanteissa oikeudenmukaista ja mikä ei, Snellman painottaa.

– Jos vähemmistösijoittajat ovat mukana rahoittamassa yrityksen investointeja, jotka alkavat tuottamaan hedelmää vain hieman sen jälkeen, kun yhtiö ostetaan pois pörssistä, niin se ei ole reilua, mikäli se ei näy osakkeen hinnassa kaupantekohetkellä. Kun tähän lisätään ostajakonsortion kyseenalaiset toimet tarjousprosessin aikana, on  välismiesoikeudella melkoinen työ selvittää lunastuksen oikeutusta sekä käypää arvoa, hän lisää.

Kuitumateriaalivalmistaja Ahlstrom-Munksjön iso osakkeenomistaja Odin Fonder on kertonut pitävänsä yhtiöstä julkistettua 2,1 miljardin euron ostotarjousta liian alhaisena. Rahastoyhtiö Odinin salkunhoitaja Hans Christian Bratterud kertoi ruotsalaislehti Dagens Industrin (DI) haastattelussa, että tarjottu hinta aliarvioi yhtiön pitkän aikavälin potentiaalin. Viisas Rahan saamien tietojen mukaan käypä hinta voi eri laskentamalleja käyttäen olla 22–28 euroa osakkeelta.

Sijoittajaryhmä, johon kuuluvat Ehrnrothien omistuksessa olevat Viknum AB (”Viknum”) ja Belgrano Inversiones Oy (”Belgrano Inversiones”), Ahlströmin suvun sijoitusyhtiö Ahlstrom Invest B.V. (”Ahlstrom Capital”) sekä amerikkalainen pääomasijoitusyhtiö Bain Capital, tekivät 2,1 miljardin euron ostotarjouksen Ahlstrom-Munksjön ostamiseksi. Tarjoushinta oli 18,1 euroa osakkeelta.  

– Kun laskemme, saamme huomattavasti suuremman arvon, Bratterud totesi haastattelussa.

 

Mikäli haluat, että sinua edustetaan tässä asiassa, lähetä sähköposti seuraavilla tiedoilla osoitteeseen edunvalvonta@osakeliitto.fi:

Tarvitsemme seuraavat tiedot:

Otsikossa:

Ahlström-Munksjön välimiesoikeus

Viestikentässä seuraavat tiedot:

Nimi

Jäsennumero

Omistamiesi osakkeiden lukumäärä

”Annan Suomen Osakesäästäjille sekä tätä edustavalle asianajotoimistolle luvan toimia puolestani Ahlström-Munksjön lunastusmenettelyssä.”

 

Lisää aiheesta "Markkinat"