Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Afarakilta jälleen tulosvaroitus – toinen neljännes painui tappiolle

Erikoismetalliseosten valmistajan tappiot ovat vain syventyneet huhti-kesäkuussa.

Afarak Group antoi keskiviikkona jo vuoden toisen tulosvaroituksensa. 

- Yhtiön Mogalessa Etelä-Afrikassa kohtaamat haasteet tulevat vaikuttamaan kielteisesti taloudelliseen tulokseen. Sen vuoksi yhtiö odottaa toisen neljänneksen EBITDA:n olevan noin -8 miljoonaa euroa, Afarakin tiedotteessa todetaan.

Ensimmäisellä neljänneksellä käyttökate oli painunut 4,8 miljoonaa tappiolle.

Afarak kertoi jo kesäkuun alkupuolella Mogalen pahentuneista ongelmista.

- Sähkön jakelun epäsäännöllisyys ja siihen liittyvät korkeat kustannukset ovat pysyneet vakavana haasteena Mogalen sulaton hyvään ja luotettavaan tulokseen pääsemisen kannalta. Näitä paikka- ja maakohtaisia tekijöitä ovat pahentaneet epäsuotuisat makrotason tekijät, kuten ferrokromin heikko hinta, johon vaikuttaa Yhdysvaltain ja Kiinan välisessä kaupassa vallitsevat epävarmuudet, Afarak kertoo tilanteen sittemmin kehittyneen.

Yhtiön mukaan Mogalen sulaton arvonalentumista tarkastellaan ja negatiivisen tuloksen edellyttämällä arvonalennuksella voi olla merkittävä vaikutus toisen neljänneksen tulokseen.

Yhteisyrityksen kumppanin osuuden hankinnalla Synergy Africasta tulee olemaan positiivinen vaikutus toisen neljänneksen tulokseen johtuen omistuksen vaihdoksesta.

Afarak vakuuttaa jatkavansa ”määrätietoista työtä kääntääkseen Mogalen sulaton operatiivisen suoriutumisen ja jatkaa sen tulevan kannattavuuden arvioimista”.

Senttikaartiin kuuluvan Afarakin osake halpeni keskiviikkona Helsingin pörssissä 0,7 euroa päättäen 0,736 euroon.

Afarak Group julkaisee toisen neljänneksen osavuosikatsauksen 23. elokuuta.

Lisää aiheesta "Markkinat"