Lehti suomalaiselle sijoittajalle

Rannekello on monille miehille mahdollisen vihkisormuksen lisäksi ainut heidän käyttämänsä koru. Kalliiden kellojen kysynnän voi siten ennakoida jatkuvan vahvana. Kuva: Pixabay

5 syytä kiinnostua luksustuotteiden toimialasta

Luksustuotteita ostetaan halun, ei tarpeen, johdosta. Viime vuosina luksustuotteiden toimiala on ollut kasvussa erityisesti kiinalaisten kuluttajien vaurastumisen myötä.

Sijoittajan kannalta luksustuotteiden toimiala on kiinnostava viidestä syystä:

1. Vuosien saatossa rakennettu brändituote voidaan hinnoitella ennemmin asiakkaiden maksukykyyn kuin tuotantokustannuksiin perustuen. Tämä näkyy yhtiöiden hyvänä kannattavuutena.

2. Luksustuotteiden kuluttajat voivat olla hyvinkin merkkiuskollisia. Toimialan kilpailu tuotemerkkien tunnettuudesta ja haluttavuudesta on kovaa, mutta kuluttajan löydettyä itseään miellyttävän samppanja- tai käsilaukkumerkin asiakassuhde voi olla hyvinkin pitkäaikainen ja ostokset toistuvia.

3. Yhtiöillä on kyky kasvattaa liikevaihtoaan ja tulostaan.

4. Yhtiöiden toiminta on globaalia, mikä pienentää yksittäisen markkina-alueen mahdollisten ongelmien vaikutuksia.

5. Kuluttajatuotteita myyvien yhtiöiden menestymistä voi arvioida tilinpäätöksen lukujen lisäksi omakohtaisilla havainnoilla.


Lue lisää luksustuotteiden toimialasta Viisas Raha 4/2019 -lehdestä.

 

Etkö ole vielä Viisas Raha- lehden tilaaja?

Osakesäästäjien jäsenenä saat muiden rahanarvoisten etujen lisäksi sijoittajan tuhdin lukupaketin Viisas Raha lehden 10 kertaa vuodessa. Lue lisää

 

Lisää aiheesta "Markkinat"