Lehti suomalaiselle sijoittajalle

10 vinkkiä: Tee asunnon myynti-ilmoituksesta houkutteleva

Ostajan markkinoilla myyjän kannattaa panostaa asunnon myynti-ilmoitukseen erityisen hyvin. Kuvat ovat ratkaisevassa roolissa.

Asuntokauppa käy nyt jähmeästi. Hypo arvioi, että käänne on tapahtumassa pian, mahdollisesti jo kesän aikana. Hinnat eivät kuitenkaan käänny vielä nousuun.

Oman asunnon myyntiä voi vauhdittaa panostamalla myynti-ilmoitukseen.

− Tällä hetkellä vallitsee edelleen ostajan markkinat, sillä myynnissä olevia kohteita on paljon ja uutta kotia etsiviä on myytävien kohteiden lukumäärään nähden vähemmän. Asuntojen myyjät kilpailevat keskenään ostajista. Siksi myyntiin ja erityisesti kuviin kannattaa nyt panostaa, sanoo Oikotien asuntojohtaja Anna Leinonen.

Inspiraatiota omaan asuntoilmoitukseen voi hakea muiden ilmoituksesta. Ilmoitus saa olla myös persoonallinen.

− Asuntokauppiaat ovat kekseliäitä, eikä ideoiden kopioiminen ole tässä väärin. Jos kuvien ottaminen tuntuu epävarmalta, kannattaa ottaa mallia muiden kuvista.

Onnistuneet kuvat näyttävät asunnon parhaat puolet, mutta eivät ole liian optimistisia. Epäonnistuneet kuvat taas karkottavat potentiaalisia ostajia.

Oikotien vinkit houkuttelevaan ilmoitukseen:

1. Hyödynnä paras kuvausaika

Paras aika asunnon kuvaamiseen on kevät, koska kirkasta valoa on paljon. Otollisimman kuvausajan ehtii vielä hyödyntää, jos toimii nopeasti. Paras kuvausaika on usein keskipäivällä, koska aurinko on silloin korkeimmillaan eikä paista niin herkästi suoraan asuntoon. Kuvat voi jo ottaa, vaikka myynti ei olisi vielä ajankohtaista.

2. Ostaja haluaa uuden kodin, ei sinun kotiasi

Asunnosta kannattaa siivota pois turhat huonekalut ja tavarat, jotta tila tulee esiin. Pelkistetty ilme toimii kuvissa parhaiten. Piilota henkilökohtaiset esineet.

3. Tuo mittasuhteet esiin

Hyvissä kuvissa näytetään tilan koko ja seinien mitat huonekalujen avulla. Liian optimistisia kuvat eivät saa olla, jotta ostajaehdokkaat eivät pety näyttöön tullessaan. Tyhjästä asunnosta mittasuhteita on hankala päätellä. Myös asunnon pohjakuva mitoilla on keskeinen.

4. Valolla on merkitystä

Asunto kannattaa kuvata aina valoisaan aikaan ja päästää luonnonvaloa sisään mahdollisimman paljon. Myös kaikki huoneen valot kannattaa laittaa päälle. Vältä salaman käyttöä ja vastavaloon kuvaamista.

5. Muista kuvakulma

Huoneesta voi ottaa kuvia eri korkeuksilta. Lantion korkeudelta otettu kuva näyttää huoneen syvyyden ja mittasuhteet paremmin kuin yläviistosta kuvattu. Kuvaa niin, että sekä lattia että katto näkyvät ja varmista, että kuvat ovat suorassa.

6. Aina vaakakuva

Asuntoilmoitukset on suunniteltu vaakakuville, joten älä kuvaa pystykuvia. Ne rajautuvat huonosti.

7. Yksityiskohdat esiin

Muista kuvata myös yksityiskohtia, kuten hanat, tasot, lavuaari ja liesi. Moni on kiinnostunut etenkin keittiön ja kylpyhuoneen kunnosta ja puhtaudesta.

8. Mieluummin liikaa kuvia

On parempi, että kuvia on liikaa kuin liian vähän. Ota jokaisesta huoneesta kuva ainakin kahdesta suunnasta. Muista myös ulkokuvat. Ilmoituksessa kannattaa olla kuvia 15–30 asunnon koosta riippuen.

9. Nimeä kuvat

Kun nimeät kuvat informatiivisesti, ostaja pysyy helposti kärryillä siitä, mikä huone on kyseessä. Muista myös järjestää kuvat selkeästi. Usein kannattaa edetä huone kerrallaan.

10. Kiinnitä huomiota pääkuvaan

Pääkuvaksi kannattaa valita näyttävä otos, jotta se kiinnittää ilmoitusten selailijan huomion. Pääkuvana suositaan usein ulkokuvaa tai laajaa sisäkuvaa.

Lisää aiheesta "Markkinat"