Lehti suomalaiselle sijoittajalle
Mainos
Kumppaniartikkeli |

Springvest Oy

|
18.11.2021

Kasvuwebinaari: Kasvuyhtiöiden listautuminen tuo uusia mahdollisuuksia sijoittajille

Kasvusijoitusyhtiö Springvest on suomalaisten menestystarinoiden mahdollistaja. Olemme kansainvälistyvän kasvuyhtiön ja kohdeyhtiösijoittajan luotettu kumppani, joka tarjoaa kasvurahoitusta ja mahdollisuuden sijoittaa listaamattomiin osakkeisiin. Kasvuyhtiön listautuminen pörssiin tuo mielenkiintoisen mahdollisuuden sekä yhtiölle itselleen että yhtiöön sijoittaneille.

Sijoituspalveluyrityksenä Springvest edistää yritysten kasvua, kehittymistä ja innovaatioiden kaupallistamista toteuttamalla kohdeyhtiöiksi valikoituneiden kasvuyhtiöiden rahoituskierroksia. Kohdeyhtiösijoittajille tarjoamme mahdollisuuden osallistua listaamattomien kasvuyhtiöiden rahoituskierroksiin, jotka muutoin olisivat useimpien sijoittajien ulottumattomissa.

Historiansa aikana Springvest on järjestänyt 73 onnistunutta rahoituskierrosta ja välittänyt rahoitusta yli 170 miljoonaa euroa (11.11.2021 mennessä). Järjestetyistä rahoituskierroksista 100 % on toteutunut. Vuoden 2021 aikana Springvest on toteuttanut 11 rahoituskierrosta, joiden kautta kasvuyhtiöille on kerätty yhteensä lähes 45 miljoonaa euroa uutta pääomaa.

Milloin tuottoa on mahdollista saada, kun sijoittaa listaamattomiin kasvuyhtiöihin?

Listaamattomiin kasvuyhtiöihin sijoittamalla on mahdollisuus tavoitella korkeampaa arvonnousua korkeamman riskin sijoituskohteista. Springvestin Sijoittajatutkimuksen 2021 mukaan tuottopotentiaali on tärkein motiivi sijoittaa (73 % sijoittajista) listaamattomiin kasvuyhtiöihin. 

Tyypillisesti listaamattomat kasvuyhtiöt investoivat kerätyn pääoman ja mahdolliset tuotot kasvuun. Myyntitiimin kasvattaminen, tuotekehitys ja uusille markkinoille meno vaativat investointeja, mutta onnistuessaan ne voivat viedä yritystä merkittävästi eteenpäin kasvun tiellä. Springvestin Kasvuyhtiöraportin 2021 mukaan Springvestin kohdeyhtiöt kasvoivat keskimäärin 55 % ja kymmenen eniten kasvanutta yhtiötä kasvoi peräti 277 % vuonna 2020. Kovan kasvupotentiaalin ja kiinnostavan osaamispohjan omaavat yhtiöt kiinnostavat usein alan isompia toimijoita, jotka voivat olla valmiita maksamaan kasvuyhtiöistä merkittäviäkin summia. Näin kävi esimerkiksi Mobidiagille, jonka Hologic osti peräti 668 M€:n kauppahinnalla viime keväänä. Sijoittajien on mahdollista saada tuottoa yrityskauppatilanteessa. Se, kuinka paljon tuottoa saa, riippuu kauppahinnasta. Myös tappio on mahdollinen.

Kun listaamaton kasvuyhtiö ostetaan yrityskaupalla, sijoittaja irtautuu sijoituksestaan eli tapahtuu niin sanottu exit. Toinen vaihtoehto exitille on kasvuyhtiön listautuminen pörssiin. Usein yrityskaupassa sijoittajilla on myötämyyntivelvollisuus eli sijoittajan on luovuttava osakkeistaan kaupan toteuduttua. Jos kasvuyhtiö sen sijaan listautuu pörssiin, syntyy osakkeille jälkimarkkina ja osakkeet on mahdollista myydä tai pitää. Mikäli kasvuyhtiö listautuu pörssiin suuremmalla arvostuksella kuin mitä se oli sijoitushetkellä tai mikäli arvostus kasvaa listayhtiöelämän edetessä, on kasvuyritykseen sijoittaneella mahdollisuus tuottoon.

Katso Kasvuwebinaarin tallenne

Springvest järjesti 2.12.2021 Kasvuwebinaarin, jossa on aiheena oli kasvuyhtiöiden listautuminen, listautumisannit ja kaupankäynti pörssissä. Webinaarissa keskusteltiin muun muassa listautumisanneista potentiaalisena sijoituskohteena ja toisaalta listautumisesta kasvuyhtiön potentiaalisena exit-kanavana. Keskustelemassa Springvestin Markku Jussila, Nasdaq Helsingin Erja Retzén ja Nordnetin Nuutti Hartikainen.

 

Mainos