Lehti suomalaiselle sijoittajalle
Mainos

– On löydetty meille sopiva tapa tehdä. Olemme nyt oikealla puolella pöytää, josta voimme katsoa mahdollisuuksia ja pyrkiä jatkamaan kannattavuuden kasvattamista, niin kuin olemme jo seitsemän vuotta tehneet, Investors Housen perustaja ja toimitusjohtaja Petri Roininen kertoo.

Kumppaniartikkeli |

Investors House

|
10.6.2022

Investors House keskittyy kasvaviin osinkoihin

Kiinteistöomistuksiaan myynyt Investors House on sijoittanut palveluliiketoimintaan, josta tulee jo pääosa yhtiön liikevaihdosta.

Viime vuosi oli Investors Houselle rakenteellisen muutoksen aikaa. Yhtiö myi suuren osan kiinteistösalkustaan ja osti palveluliiketoimintaa.

Aiemmin suurin osa yhtiön liikevaihdosta oli vuokratuloja kiinteistöistä. Viime vuoden aikana palvelujen osuus meni ohi. Samalla Investors House on asettunut enemmän emoyhtiön rooliin. Takavuosina se teki itse liiketoimintaa.

– Tämän kehityksen myötä olemme siirtyneet tytäryhtiörakenteeseen, jossa emoyhtiön tehtävänä on omistaa, kehittää ja rahoittaa, Investors Housen perustaja ja toimitusjohtaja Petri Roininen kertoo.

Kolme palvelulohkoa

Palveluliiketoiminta jakautuu kolmeen lohkoon, joista ensimmäinen on muille kiinteistösijoittajille myytävä kiinteistöjen hallinnointi.

Investors Housen viime vuonna ostama Juhola Asset Management hallinnoi noin 1,5 miljardin euron kiinteistövarallisuutta Suomessa. Se koostuu koti- ja ulkomaisten instituutioiden omistamista toimitila- ja liikekiinteistöistä sekä hotelleista.

Toinen kokonaisuus ovat rahastot. Investors House Rahastot hallinnoi kolmea osake- tai kiinteistörahastoa, jotka on tarkoitettu kaikille sijoittajille.

Kolmas palvelulohko on asuntojen vuokraus. OVV Asuntopalvelut on vuokravälitysketju, joka tekee vuosittain viisi tuhatta vuokrasopimusta eri omistajien asuntoihin.

Palvelujen lisäksi yhtiö raportoi Kiinteistöt-segmenttiä, johon kuuluvat yhtiön omassa taseessa olevat kiinteistösijoitukset.

Oikealla puolella pöytää

Koko kiinteistö- ja finanssimarkkinan arvoketjun kokoaminen saman katon alle on ollut Investors Houselle iso transformaatio, josta enin on nyt takana.

Kiinteistömyyntien ansiosta konsernin käteisvarat vastaavat noin kolmannesta yhtiön markkina-arvosta (Q1/2022), joten nykyisiä palveluja voidaan täydentää yritysostoilla edelleen.

Roinisen mukaan niissä ei kuitenkaan hötkyillä.

 

– On löydetty meille sopiva tapa tehdä. Olemme nyt oikealla puolella pöytää, josta voimme katsoa mahdollisuuksia ja pyrkiä jatkamaan kannattavuuden kasvattamista, niin kuin olemme jo seitsemän vuotta tehneet, Roininen sanoo.

Yhtiö on vahvasti matkalla osinkoaristokraatiksi, sillä se on kasvattanut osinkoaan jo seitsemän vuotta peräkkäin.

– Mielestäni on reilua kertoa sijoittajille, että pyrimme sellaiseksi, Roininen sanoo.

 

Investors House

Mainos